fbpx

Written by 13:35 Analys, Analysartiklar

Unik och diversifierad utväxling på kryptoboomen

I takt med en smygande oro för stigande inflation har bitcoin och andra kryptovalutor klättrat till nya rekordnivåer. Hilbert erbjuder en diversifierad exponering mot kryptomarknaden med en algoritmhandlad kryptofond som hittills avkastat 160% årligen och tre nya fonder på väg, en dataanalystjänst och kryptoinriktade VC-investeringar. Med förväntan om en fortsatt stark kryptomarknad ger vårt base case stöd för en kurs på 25-31 kr per aktie på 18 månaders sikt.


Andreas Eriksson | 2021-10-27 10:12 

This commissioned research report is for informational purposes only and is to be considered marketing communication. This research report has not been prepared in accordance with legal requirements designed to promote the independence of investment research and Emergers is not subject to any prohibition on dealing ahead of the dissemination of investment research. This research does not constitute investment advice and is not a solicitation to buy shares. For more information, please refer to disclaimer.  


Stark utveckling för den enskilt viktigaste faktorn – bitcoin
Med lanseringen av den första bitcoin-ETF:en och ökade inflationssignaler har kryptomarknaden fått förnyad kraft. I förra veckan handlades bitcoin för första gången över 66 000 USD, och under oktober har bitcoin även fått sällskap av Ethereum och andra altcoins. Väl tajmat med uppsvinget för kryptovalutorna noteras nu Hilbert Group på First North, där bolaget utöver sin kapitalförvaltning även ska bygga upp en portfölj av VC-investeringar i blockchainrelaterade startups, en Data & Analys-tjänst med en långsiktig vision om att skapa ett nytt Bloomberg, samt en egenhandel med främst långa positioner i kryptovalutor. Bolaget har även fått klartecken för lansering av tre nya kryptofonder under Q4’21, med bl a en renodlad algoritmstyrd bitcoinfond.
Unik och diversifierad exponering mot kryptomarknaden
Den underliggande tekniken bakom kryptovalutor, blockkedjan, erbjuder svindlande teoretiska möjligheter att förändra branscher som finansiella tjänster, logistik, verifiering & säkerhet och e-sport. Nyligen annonserades Hilberts första VC-investering där man förvärvade 60% av hemsidan Coin360 som är en databas för kryptotillgångar. Utöver att hemsidan genererar annonsintäkter kommer Coin360 utgöra grunden för Hilberts Data & Analys-vertikal, där bolaget kommer att lansera en prenumerationstjänst där Hilberts data och analys om krypto paketeras på ett tillgängligt sätt för kryptoinvesterare.
Hög omvärderingspotential även vid konservativ prognos
Efter vårens pre-IPO-emission, där Hilbert tog in 88 MSEK till 10 SEK per aktie, räknar bolaget med intäkter från fondavgifter på 110 MSEK under 2022. Vår mer konservativa prognos (som bla. baseras på lägre antagen volatilitet) ger stöd för avgiftsintäkter på 68 MSEK 2022 samtidigt som Data & Analys-vertikalen erbjuder hög skalbarhet och hög tvåsiffrig intäktspotential på sikt. Med första VC-investeringen klar, och teamets tunga profil inom investment banking och krypto visar en kombinerad substans och multipelvärdering stöd för ett motiverat värde på 25-31 SEK på 18 månaders sikt i vårt basscenario, samtidigt som framtida lyckosamma VC-investeringar och en fortsatt stark kryptomarknad, erbjuder en än högre potential på lång sikt.

DISCLAIMER
Information som tillhandahålls av Emergers eller på Emergers webbplats, emergers.se är inte avsedd att vara finansiell rådgivning. Emergers mottar ersättning för att skriva om bolaget på den här sidan. Bolaget har givits möjlighet att påverka faktapåståenden före publicering, men prognoser, slutsatser och värderingsresonemang är Emergers egna. Analysartiklar skall ej betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i bolagen som det skrivs om. Emergers kan ej garantera att de slutsatser som presenteras i analysen kommer att uppfyllas. Emergers kan ej hållas ansvariga för vare sig direkta eller indirekta skador som orsakats av beslut fattade på grundval av information i denna analys. Investerare uppmanas att komplettera med ytterligare material och information samt konsultera en finansiell rådgivare inför alla investeringsbeslut.


HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Emergers skickar ut enkäter för att samla in kvantitativa och kvalitativa data. Syftet är att förstå hur ett visst bolag uppfattas på marknaden. Dina personuppgifter behandlas bara om du deltar i undersökningen. De data som Emergers publicerar eller delar med bolag är alltid anonymiserade och går inte att knyta till dig som person. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se https://www.emergers.se/personuppgifter-i-enkater/

For new research on growth stocks, sign up to our newsletter